Kraamzorg aanvragen

Bent u zwanger? Gefeliciteerd! Als u een kindje verwacht, komt er veel op u af. Er moet van alles geregeld worden. Zo ook de kraamzorg aanvragen. Bent u nog op zoek naar kraamzorg en wilt u dit graag aanvragen? Maak kennis met Kraamzorg Marjan.

Wat is kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen betekent niet meer dan het regelen van kraamzorg. U meldt zich aan bij een kraamzorginstantie en u heeft de kraamzorg geregeld. Kraamzorg Marjan is eenvoudig aan te vragen voor iedereen. U kunt zich online aanmelden door het formulier in te vullen, maar u kunt ook telefonisch contact opnemen. Iedereen die verzekerd is kan kraamzorg aanvragen. Als uw zwangerschap en bevalling normaal verlopen, dan heeft u recht op 49 uur zorg in acht dagen. In bijzondere gevallen kunt u meer uren zorg ontvangen. Dit kunt u bespreken met uw verzekering of met Kraamzorg Marjan. De hoogte van uw eigen bijdrage is ook afhankelijk van uw verzekering. Neem contact op met de verzekeringsmaatschappij voor vragen.

Wanneer kunt u kraamzorg aanvragen

U kunt de kraamzorg al vroeg in de zwangerschap aanvragen. Het liefst zelfs voor de 14e week. Dit in verband met het plannen van kraamzorg en het aanvragen bij uw verzekering. U dient niet alleen Kraamzorg Marjan op de hoogte te stellen van uw keuze, maar ook uw verzekering. Na uw aanmelding krijgt u bericht van de kraamzorginstantie. Deze neemt een aantal zaken met u door. Wanneer vindt een intake gesprek plaats? En wat moet u nog meer regelen? Vervolgens hoeft u niets meer te doen. Gewoon genieten van uw zwangerschap.

Kraamzorg aanvragen en dan?

Heeft u kraamzorg aangevraagd? Dan kunt u rustig afwachten. Kraamzorg Marjan komt bij u voor een intake. Tijdens dit gesprek kunt u uw wensen aangeven en legt zij haar werkwijze uit. Daarna ziet u Marjan tijdens uw thuisbevalling of na thuiskomst vanuit het ziekenhuis. Ze is er dan voor alle zorg rondom u en uw pasgeboren baby. Kraamzorg Marjan verzorgt uw baby en betrekt u en uw partner hierbij. Is het uw eerste kindje? Dan laat Kraamzorg Marjan u precies zien wat u moet doen. Ze helpt u op weg zodat u kunt genieten van de eerste weken met uw baby.

Contact kraamzorg aanvragen

Heeft u nog vragen over het aanvragen van kraamzorg? Of wilt u specifieke vragen stellen over Kraamzorg Marjan? Neem gerust contact met mij op.