Kraamzorg Emmen

Bent u zwanger? Gefeliciteerd! U gaat een bijzondere tijd tegemoet waarin u natuurlijk veel moet regelen. Zo ook de kraamzorg die u wilt ontvangen. Wie wilt u precies? En wat zijn uw wensen? Zoekt u kraamzorg in de regio Emmen? Maak dan kennis met Kraamzorg Marjan.

Wat is kraamzorg Emmen?

Kraamzorg is alle zorg die verleend wordt door een kraamverzorgster. De kraamverzorgster zorgt voor u en uw baby tijdens de eerste acht dagen na de bevalling. Kraamzorg in de regio Ens kan verleend worden door Kraamzorg Marjan. Zij werkt als ZZP’er in de kraamzorg. Marjan verleent zorg bij u thuis na de bevalling, maar ze kan ook assisteren bij uw thuisbevalling. Bent u van plan thuis te bevallen en wilt u graag dat Kraamzorg Marjan aanwezig is? Geef dit dan aan. Marjan kan ongeveer 6 uur tijdens de bevalling aanwezig zijn. Kraamzorg Marjan is er dan alleen voor u. Ze zorgt ervoor dat u zich prettig voelt. Ze ondersteunt daarbij de verloskundige. Iedereen die verzekerd is, heeft recht op kraamzorg. Verlopen uw zwangerschap en bevalling normaal? Dan heeft u recht op 49 uur kraamzorg in acht dagen. Door sommige omstandigheden heeft u meer recht op zorg. De eigen bijdrage is afhankelijk van uw zorgverzekering. U kunt dit navragen bij uw verzekeringsmaatschappij.

Wat doet de kraamzorg Emmen

Kraamzorg klinkt leuk, maar wat doet een kraamverzorgster nou eigenlijk? Bijna iedereen in Nederland maakt gebruik van kraamzorg. Zo ook van kraamzorg in Ens. Bij Kraamzorg Marjan wordt de zorg verleend door kraamverzorgster Marjan. Haar eerste taak als kraamverzorgster is het installeren van moeder en baby bij thuiskomst (als u in het ziekenhuis bent bevallen). Ze zorgt voor een opgemaakt wiegje en legt de belangrijkste zaken uit. Als uw partner aanwezig is, kan ze hem bijvoorbeeld uitleggen hoe hij een luier verschoont. Ook helpt ze u om de nacht door te komen, dit door het geven van advies en tips. Kraamzorg in Ens is net als ergens anders ook verantwoordelijk voor het schoonhouden van het bed van moeder en kind. Tijdens de eerste dagen doet Kraamzorg Marjan uw baby bovendien in bad. U neemt steeds meer taken van Marjan over. Natuurlijk helpt Marjan u ook bij het ontvangen van kraamvisite. U kunt zo optimaal genieten van uw baby en de bewonderende blikken. Geeft u borstvoeding? Dan helpt ze ook bij het aanleggen van uw baby en geeft ze advies over kolven en fles voeden.

Contact kraamzorg Emmen

Woont u in Ens en bent u in verwachting? Heeft u nog vragen over kraamzorg in het algemeen? Of wilt u weten of Kraamzorg Marjan ook bij u kan komen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.